ian. 25, 2014
Posted by fabricadeplanteon ian. 25, 2014in Articole, Legumicultura |
0 comments
In Marea Britanie, pana la 2/5 din recolte nu ajung niciodata pe mesele consumatorilor, fiind folosite ca furaj pentru animale, din cauza aspectului. Mancarea este in continuare aruncata la gunoi in cantitati masive, datorita faptului ca oamenii nu sunt dispusi sa cumpere legume care nu se incadreaza in formele standard. Un bun exemplu ar fi castravetii indoiti.
15 milioane de tone de mancare (in valoare de 19 miliarde de lire sterline) sunt aruncate anual de catre magazinele sau producatorii din Marea Britanie. In unele cazuri, produsele agricole cu aspect ciudat nici nu mai sunt culese din camp, fiind lasate sa putrezeasca.
Consumatorii nu sunt inca pregatiti sa accepte legume si fructe cu dimensiuni si forme neobisnuite, iar mentalitatea aceasta nu se va schimba prea curand. Vina pentru aceasta situatie este pasata intre supermarket si consumatori. Producatorii dau vina pe supermarket, pentru ca nu le accepta produsele non-standard (ca marime si forma), iar comerciantii dau vina pe clienti, care nu ar cumpara asemenea produse.
In acest articol nu se face referire la
prospetimea sau gustul legumelor/fructelor. Este vorba strict de
forma si marime. Se intelege faptul ca nimeni nu ar vrea sa cumpere legume sau fructe invechite sau fara gust.
Aceasta statistica este valabila doar pentru Marea Britanie, dar situatia este intalnita in toate tarile dezvoltate.
Daca am avea fata doar produse proaspete si gustoase, le-am da la o parte pe cele cu forme neobisnuite?
Sursa: Daily Mail
Alexandru Mihaescu
Lasa un comentariu