search

top

Sisteme de irigare automata a ghivecelor din balcon si apartament

Ca de fiecare data, in aceasta vara, iubitorii de flori de apartament s-au confruntat cu o problema atunci cand au plecat in vacanta.

Cine uda florile din ghivece?

Unii au pus ghivecele in tavi mari cu apa, altii  au lasat cheia unui vecin, ca sa poata intra sa ude plantele din apartament si de pe balcon. Exista insa solutii mult mai simple pe piata. De aceea este cazul sa aflam de ele. Acestea executa irigarea automata a ghivecelor din balcon si din apartament.

Sisteme de irigare automata a ghivecelor (plante de balcon si apartament)

Aceste sisteme de irigare automata sunt incadrate pe categorii de complexitate.
 • Cel mai simplu sistem pentru irigarea plantelor de apartament este Blumat cu adaptor pentru sticla. Capetele ceramice se introduc in pamantul ghiveciului, lasand apa din sticla sa curga treptat in sol. Astfel, planta primeste aproximativ 200ml de apa pe zi. Acest sistem il puteti gasi aici: http://gradinarul-amator.ro/irigare/blumat-irigatie-ghiveci-sticla-set-3
 • Daca nu dorim sa utilizam sticle de plastic (in principal din cauza dimensiunilor acestora), putem alege un alt sistem Blumat, care alimenteaza plantele dintr-un rezervor de apa. Principiul este simplu: la fiecare ghiveci se monteaza un cap ceramic, conectat la un furtunas subtire (capilar). Capatul furtunasului se scufunda intr-un vas cu apa, iar prin fenomenul de capilaritate apa urca din vas si ajunge in final la planta. Acest sistem poate fi cumparat de aici: http://gradinarul-amator.ro/irigare/blumat-irigatie-alimentare-vas-set-3
Blumat - irigare automata ghivece de apartament si balcon Exista pe piata si sisteme complexe de irigare automata a ghivecelor, de mare capacitate. Acestea sunt insa destul de scumpe si mai greu de utilizat de catre amatori. Daca aveti un balcon cu flori, ar trebui ca sistemele de mai sus sa va ajute sa irigati fiecare ghiveci. Pentru detinatorii de gradini, ar putea sa fie mai indicate sistemele cu benzi de picurare profesionale, care se utilizeaza si in plantatii comerciale de legume sau flori. Vom reveni cu noi articole pe aceasta tema.

3 Responses to “Sisteme de irigare automata a ghivecelor din balcon si apartament”

 1. dumitru spune:

  Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot realiza un sistemautomat de irigare pentru un sir de flori in jardiere pe balconul unui bloc -8 jardiniere de 1 ml bucata.As dori ca acest sistem sa asigure udatul si in perioadele de vacanta cand lipsimcca 3 saptamani de acasa.

  • fabricadeplante spune:

   Da, sigur ca se poate. Daca doriti o solutie simpla, exista sistemele blumat.

   Daca sunteti genul de persoana cu spirit tehnic, va recomand un rezervor, o pompa de apa de mici dimensiuni, un furtun principal care sa iasa din pompa si mai multe furtunase cu picurator (pentru fiecare planta sau macar unul la doua plante). Tot sistemul il setati cu ajutorul unui propagator (timer de priza). De exemplu, programati sa porneasca pompa pentru cateva minute in fiecare dimineata (in functie de debitul care ajunge la fiecare picurator).

   In apa din rezervor puteti sa diluati si un ingrasamant, astfel incat plantele sa primeasca si hrana in mod automat.

   O sa revin cu un articol in legatura cu acest subiect. Multa lume se loveste de problema irigarii florilor atunci cand pleaca in vacanta de vara.

 2. cornel spune:

  Am 20 de ghivece de flori si vreau un sistem de udat cu setari de timp si perioade (ex:la 6 ore sa ude timp de 1 minut minim,sau mai putin daca exista,adica 30 de secunde timpul de udare )care sa fie cuplat la un politub de 6 mm transparent.
  Mentionez ca mi-am construit acest sistem prin picurare(4 picaturi pe minut)care nu a functionat deoarece dupa o perioada de timp acesta nu a mai functionat(probabil robinetii din plastic s-au dilatat din cauza caldurii)de aceea apelez la dumneavoastra sa -mi oferiti un sistem automatic cu alimentare din rezervor(toate florile fiind pe balcon)

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
inmultirea orhiideelor, metode de inmultire
Inmultirea orhideelor – cum sa inmultim orhideele?

Pregatirea serelor cu flori pentru primavara (2024)

Afin roz - Pink Lemonade
Afinul roz „Pink Lemonade”, la moda in gradinile occidentale

Muscate Zonale (romanesti, clasice) 2024

Închide