search

top

Limacsi (sau melci fara cochilie) – combatere

Foarte multa lume are probleme cu limacsii, acei melci fara cochilie. Acestia ne pot distruge plantele pe care le cultivam sau pur si simplu ne deranjeaza prezenta lor, astfel incat vrem sa scapam de ei din gradina, de pe terasa sau chiar din casa noastra. Combaterea limacsilor se poate realiza pe doua cai: combatere conventionala si combatere naturala; eco, bio sau cum vreti sa ii spuneti.

Combaterea conventionala a limacsilor

Se bazeaza pe produse de sinteza, adica produse chimice. Cel mai recomandat in acest caz este Mesurol, un moluscocid si insecticid produs de Bayer. Acesta se cumpara sub forma de granule, care se imprastie la baza legumelor, pe pamant. Doza este de 5 grame pe 10 metri patrati. Avantajul combaterii cu Mesurol este acela ca are si actiune insecticida asupra coropisnitelor. In plus, are efect repelent asupra animalelor sau pasarilor. Cainele din curtea Dvs. va sta departe de legume sau flori. In cazul in care cultivati legume pentru consum, NU administrati Mesurol cu cel putin doua saptamai inainte de recoltarea respectivelor legume.

Combaterea limacsilor prin metoda naturala (eco, bio...)

Aici nu sunt prea multe lucruri de spus. O imagine face cat o mie de cuvinte:
Combatere limacsi, melci fara cochilie

Farfurie cu bere, lasata peste noapte in gradina.

Folositi bere ca sa combateti limacsii in mod natural. Puneti bere intr-o farfurie, seara. A doua zi dimineata este foarte probabil sa gasiti in farfurie ceea ce se vede in imaginea de mai sus: foarte multi limacsi. Alexandru Mihaescu

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Hormoni de inradacinare
Cel mai bun hormon de inradacinare (informatii despre fitohormoni si preturi)

musetel planta medicinala matricaria
Musetelul (Matricaria chamomilla) – planta medicinala – ceai

Depozit de fructe, cu atmosfera controlata
Depozit de fructe proaspete, cu atmosfera controlata (VIDEO)

Blumat - irigare automata ghivece de apartament si balcon
Sisteme de irigare automata a ghivecelor din balcon si apartament

Închide