search

top

Limacsi (sau melci fara cochilie) – combatere

Foarte multa lume are probleme cu limacsii, acei melci fara cochilie. Acestia ne pot distruge plantele pe care le cultivam sau pur si simplu ne deranjeaza prezenta lor, astfel incat vrem sa scapam de ei din gradina, de pe terasa sau chiar din casa noastra. Combaterea limacsilor se poate realiza pe doua cai: combatere conventionala si combatere naturala; eco, bio sau cum vreti sa ii spuneti.

Combaterea conventionala a limacsilor

Se bazeaza pe produse de sinteza, adica produse chimice. Cel mai recomandat in acest caz este Mesurol, un moluscocid si insecticid produs de Bayer. Acesta se cumpara sub forma de granule, care se imprastie la baza legumelor, pe pamant. Doza este de 5 grame pe 10 metri patrati. Avantajul combaterii cu Mesurol este acela ca are si actiune insecticida asupra coropisnitelor. In plus, are efect repelent asupra animalelor sau pasarilor. Cainele din curtea Dvs. va sta departe de legume sau flori. In cazul in care cultivati legume pentru consum, NU administrati Mesurol cu cel putin doua saptamai inainte de recoltarea respectivelor legume.

Combaterea limacsilor prin metoda naturala (eco, bio...)

Aici nu sunt prea multe lucruri de spus. O imagine face cat o mie de cuvinte:
Combatere limacsi, melci fara cochilie

Farfurie cu bere, lasata peste noapte in gradina.

Folositi bere ca sa combateti limacsii in mod natural. Puneti bere intr-o farfurie, seara. A doua zi dimineata este foarte probabil sa gasiti in farfurie ceea ce se vede in imaginea de mai sus: foarte multi limacsi. Alexandru Mihaescu

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Imagini cu florile din sera – primavara 2024

masina de tuns iarba pe benzina
Masina de tuns iarba (pe benzina)

ceramica de horezu
Ceramica de Horezu, prin ochii turistului

planificare gazon
Gazon-planificare

Închide