search

top

Inmultirea florilor prin butasi

Inmultirea florilor prin butasiFlorile sunt unele dintre cele mai indragite plante. Fiecare persoana a avut grija macar o data de o floare. Cu cat avem mai multe flori in gradina, cu atat incantarea este mai mare. Iata in continuare o lectie video in care ne este explicata inmultirea prin butasi a florilor. Aceasta este o operatiune simpla, la indemana oricui. Inmultirea prin butasi mai poarta si numele de inmultire vegetativa si are foarte multe avantaje. In primul rand, inmultirea prin butasi ne asigura pastrarea codului genetic al plantei inmultite. Spre deosebire de inmultirea prin samanta, unde nu suntem siguri de ceea ce vom obtine. In al doilea rand, prin butasi obtinem plante intr-un stadiu avansat de dezvoltare, spre deosebire de inmultirea prin seminte, un avem de asteptat o perioada mai lunga de timp. Prin butasi pot fi inmultite plantele care au capacitatea de a emite radacini, in prezenta umiditatii; proces cunoscut si sub numele de rizogeneza. Din aceasta categorie fac parte foarte multe plante, printre care si specii foarte cunoscute si dragi noua (muscate, petunii, crizanteme, vita de vie, mar etc...). Unul dintre dezavantajele inmultirii prin butasi este faptul ca astfel se pot transmite si diverse boli ale plantelor; cele mai periculoase fiind virozele.

Inmultirea florilor prin butasi (Video)

In continuare, Dl. Liviu Titiliuc ne va arata cum putem sa inmultim florile prin butasi. Urmariti inregistrarea, iar daca aveti intrebari, veti primi raspunsuri pe forum, aici: forum.fabricadeplante.ro
   

3 Responses to “Inmultirea florilor prin butasi”

 1. Tanase Georgica spune:

  Am vrut sa urmaresc un clip video cu „inmultirea prin butasi a florilor”. din pacate apare mesajul ” acest clip este privat ” !
  Cum pot urmari si eu acest clip?
  Multumesc !
  T.G.

 2. FLOREA VIORICA spune:

  Am vrut sa urmaresc un clip video cu „inmultirea prin butasi a florilor”. din pacate apare mesajul ” acest clip este privat ” !
  Cum pot urmari si eu acest clip?
  Multumesc !

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Cel mai iute ardei din lume
Cel mai iute ardei din lume, in Cartea Recordurilor

Usturoi negru
Usturoiul negru si cartoful mov, doua culturi aducatoare de profit

Cires pe portaltoi Gisela 5.
In vizita la Institutul de Pomicultura Pitesti – Maracineni (VIDEO)

musetel planta medicinala matricaria
Musetelul (Matricaria chamomilla) – planta medicinala – ceai

Închide