search

top

IKEA Bucuresti – flori de Sporul casei cadou

IKEA Bucuresti - seminte flori - Sporul casei

ikea bucuresti flori sporul casei

Magazinul IKEA din Bucuresti ofera clientilor seminte de flori ,,Sporul casei", cu ocazia aniversarii a 5 ani de functionare. ,,Sporul casei" sau Impatiens, sunt denumirile acestei flori. Acest gest este de salutat, deoarece astfel IKEA poate va trezi in oameni dragostea pentru flori, natura si acest miracol al vietii. Eu am primit semintele de ,,Sporul casei" luni, 12 martie 2012 si nu stiu cat este valabila aceasta campanie de impartit cadouri, a IKEA Bucuresti.

Tot ce trebuie sa faceti dupa ce primiti aceste cateva seminte de ,,Sporul casei" este sa cumparati un ghiveci de flori de la IKEA, sa il umpleti cu pamant bine afanat si cu textura fina sau turba foarte fina, sa udati bine (pana la saturatie) pamantul, deasupra sa puneti semintele la distanta una de cealalta, iar peste ele sa presarati un strat subtire de pamant, turba, nisip...ideea este sa fie un strat subtire - cam cat de doua ori grosimea semintelor. Daca acoperiti cu un strat prea gros de pamant, plantulele nu vor avea puterea sa iasa la lumina si vor putrezi in pamant. Apoi presati usor, uniform pamantul de deasupra semintelor. Puteti pune ghiveciul cu ,,Sporul casei" intr-o punga stransa la gat, pentru a mentine umiditate crescuta in interior si il plasati la o temperatura de 20 de grade celsius.

Dupa 3 zile incepeti sa verificati zilnic daca semintele de ,,Sporul casei" au germinat. Dupa ce apar plantulele de ,,Sporul casei", scoateti ghiveciul din punga si plasati-l intr-un loc luminos, dar nu cu soare direct. Balconul este foarte potrivit. Temperatura sa nu coboare sub 10 grade celsius. Oricum, vine primavara si temperatura nu va mai fi o problema. Dupa o perioada, cand plantulele de ,,Sporul casei" vor dezvolta cel putin doua seturi de frunze, va trebui sa le separati cu grija si sa plantati pe fiecare in parte in alt ghiveci.

Daca doriti se grabiti putin rasarirea plantulelor de ,,Sporul casei", atunci lasati semintele intr-un pahar cu apa, timp de aproximativ 6-8 ore, pentru ca acestea sa se imbibe cu apa si sa inceapa procesele de dezvoltare a embrionului. Apoi le semanati, conform instructiunilor de mai sus.

Va doresc o primavara frumoasa si spor in case (in spiritul acestui articol)!

*pentru mai multe informatii legate floarea de Sporul casei - Impatiens, accesati urmatorul link: Floare de Sporul casei - Impatiens. Ingrijire.

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Inaugurare Hortinvest
Inaugurarea centrului de cercetare ,,Hortinvest”

Passiflora edulis flavicarpa - floare si fruct necopt
Passiflora – origine, denumire, specii si cultivaruri

gazon-avantaje
Gazon-avantaje

Panselute de toamna (2023)

Închide