search

top

De ce este bine sa avem plante in casa?

De ce este bine sa avem plante in casa? Probabil ca multa lume se intreaba de ce este bine sa avem plante in casa. Raspunsul este simplu: este bine sa avem plante in casa pentru ca aduc culoare si pentru ca ne place sa le ingrijim si sa vedem rezultatele muncii noastre. Este bine sa avem plante in casa pentru ca in prezenta luminii plantele desfasoare procesul de fotosinteza. Avantajul pentru noi este ca in fotosinteza plantele consuma dioxidul de carbon si produc oxigen. Iar organismul nostru are nevoie de oxigen, dupa cum stim cu totii.

Dar....

Fotosinteza se desfasoara doar in prezenta luminii, adica ziua. In aceste conditii, trebuie sa ne intrabam....

De ce NU este bine sa avem plante in casa?

Pentru ca noaptea (sau in absenta luminii) plantele intra in procesul de respiratie, adica ele consuma oxigenul si elimina dioxid de carbon (inversul fotosintezei). De aceea nu este bine sa avem plante in camera in care dormim noaptea (in dormitor). In schimb, este bine sa avem multe plante in toate celelalte camere (sufragerie, bucatarie, balcon...).  

Ce se intampla daca dormim noaptea langa plante?

Nu se intampla nimic grav. Putem dormi linistiti langa plante, chiar daca acestea elimina dioxid de carbon. Este ca si cum am dormi cu mai multe persoane intr-o camera (pentru ca si oamenii elimina dioxid de carbon in timp ce respira). Este bine totusi sa nu avem plante in dormitor, pentru ca mai mult oxigen inseamna un somn mai odihnitor pentru noi. Asa ca nu te speria daca va trebui sa dormi intr-o camera in care sa afla si plante.

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
cornus mas corn
Cornus mas – Corn (Arbust)

Articole de gradinarit - Black Friday
Black Friday pentru gradina ta – reduceri masive la articole de gradinarit

musetel planta medicinala matricaria
Musetelul (Matricaria chamomilla) – planta medicinala – ceai

Cand se planteaza pomii fructiferi primavara
Cand se planteaza pomii fructiferi primavara?

Închide