search

top

De ce este bine sa avem plante in casa?

De ce este bine sa avem plante in casa? Probabil ca multa lume se intreaba de ce este bine sa avem plante in casa. Raspunsul este simplu: este bine sa avem plante in casa pentru ca aduc culoare si pentru ca ne place sa le ingrijim si sa vedem rezultatele muncii noastre. Este bine sa avem plante in casa pentru ca in prezenta luminii plantele desfasoare procesul de fotosinteza. Avantajul pentru noi este ca in fotosinteza plantele consuma dioxidul de carbon si produc oxigen. Iar organismul nostru are nevoie de oxigen, dupa cum stim cu totii.

Dar....

Fotosinteza se desfasoara doar in prezenta luminii, adica ziua. In aceste conditii, trebuie sa ne intrabam....

De ce NU este bine sa avem plante in casa?

Pentru ca noaptea (sau in absenta luminii) plantele intra in procesul de respiratie, adica ele consuma oxigenul si elimina dioxid de carbon (inversul fotosintezei). De aceea nu este bine sa avem plante in camera in care dormim noaptea (in dormitor). In schimb, este bine sa avem multe plante in toate celelalte camere (sufragerie, bucatarie, balcon...).  

Ce se intampla daca dormim noaptea langa plante?

Nu se intampla nimic grav. Putem dormi linistiti langa plante, chiar daca acestea elimina dioxid de carbon. Este ca si cum am dormi cu mai multe persoane intr-o camera (pentru ca si oamenii elimina dioxid de carbon in timp ce respira). Este bine totusi sa nu avem plante in dormitor, pentru ca mai mult oxigen inseamna un somn mai odihnitor pentru noi. Asa ca nu te speria daca va trebui sa dormi intr-o camera in care sa afla si plante.

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Rasaduri de flori – De vanzare (2023)

fotografiere flori
Fotografierea florilor

magnolia
Magnolia

Flori pentru zilele de 1 şi 8 martie (2023)

Închide