search

top

Fabrica de Plante 2024

 

Plante, flori

  ....și toate lucrurile frumoase pe care ele ni le aduc plante, agricultura

Bine ați venit!

Probabil că vă întrebați deja de ce am ales acest nume, Fabrica de Plante. Sunt multe motive. În primul rând, informațiile pe care noi le oferim vin în ajutorul celor care doresc să înmulțească și să întrețină plantele, indiferent dacă ne referim la plante de apartament, arbori, arbuști, flori, legume sau cereale.

În al doilea rând, chiar plantele pot să fie privite ca niște adevărate fabrici, deoarece având la dispoziție elemente chimice simple, cum ar fi, carbon, azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu etc., acestea sintetizează compuși complecși, cum ar fi proteinele, glucidele, lipide, care reprezintă practic baza alimentației umane și animale. Așadar, plantele au nevoie de foarte puțin ca să ne ofere foarte mult.

Acest site a fost gândit ca o sursă de informare pentru iubitorii de plante în general, fie că sunt plante de apartament, sau crescute în aer liber (flori, arbori, arbuști). În limita timpului disponibil, vom adăuga din ce în ce mai multe informații pentru categoriile existente și vom încerca să lucrăm la adăugarea de noi categorii, cum ar fi noțiuni de nutriție și protecție a plantelor, pedologie (știința solului) etc. Sunt elemente extrem de importante, dar deseori ignorate.

Plantele au reprezentat o preocupare a omului încă din cele mai vechi timpuri. Nici nu este greu de înteles acest lucru, luând în considerare faptul că natura a oferit omului ,,produse” din cele mai variate, de la materiale de construcție, până la substanțe active, care se găsesc astăzi în numeroase medicamente extrem de importante, chiar vitale în unele cazuri. Una dintre principalele preocupări ale cercetătorilor în momentul de față este obținerea de hibrizi din ce în ce mai productivi și rezistenți în cazul plantelor de cultură mare sau al legumelor și fructelor, pentru a ține pasul cu fenomenul de înmulțire rapidă a populației planetei, care a crescut exponențial în ultimii ani, iar această tendință se va menține.

Se lucrează însă și la diversificarea speciilor de plante ornamentale, care de asemenea sunt foarte importante, asigurând un aer mai curat marilor orașe și un cadru prielnic desfășurării activităților tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă.

În concluzie, domeniul producției de plante este într-o continuă dezvoltare și de aceea veți observa că de multe ori plantele nu se mai încadrează într-un tipar strict, legat de condițiile de vegetație si înmulțire. În multe cazuri există și varietăți dezvoltate de om, care reprezintă excepția de la regula generală. Acestea au fost gândite tocmai pentru ca diverse specii de să poată fi cultivate în zone în care cu ani în urmă nici nu ar fi putut fi vorba de așa ceva.

De aceea, în momentul achiziționării unei varietăți sau specii mai deosebite, este bine să vă informați punctual despre acea plantă, care ar putea să aiba cerințe mai mari sau mai mici față de ceea ce noi cunoaștem deja.

În speranța că informațiile oferite aici vă vor fi de folos, vă invităm să vizitați site-ul cât mai des, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți! Vă vă vom pune la dispoziție și o secțiune de afiliere, pentru a primi în timp real noile articole pe care le vom publica.

Comments are closed.

top
Citește mai multe:
ikea bucuresti flori sporul casei
IKEA Bucuresti – flori de Sporul casei cadou

Blumat - irigare automata ghivece de apartament si balcon
Sisteme de irigare automata a ghivecelor din balcon si apartament

Euphorbia Pulcherrima, cunoscuta sub numele de Poinsettia (2023)

Cires pe portaltoi Gisela 5.
In vizita la Institutul de Pomicultura Pitesti – Maracineni (VIDEO)

Închide