search

top

Top 5 cele mai bune plante pentru camera copilului

Atunci cand vine vorba de camera copilului, ne este greu uneori sa alegem cele mai bune plante. Este important totusi sa luam o decizie, avand in vedere faptul ca o planta poate reprezena un companion tacut al celui mic. In plus, copilul tau va invata de mic sa aiba responsabilitati, cum ar fi ingrijirea ocazionala a plantelor. Desigur, poate la varste fragede nu putem avea pretentia ca un copil sa se ocupe sistematic de acest aspect. Tocmai de aceea, una dintre principalele caracteristici ale plantelor pentru camera copiilor trebuie sa fie rezistenta acesteia. Prin rezistenta intelegem capacitatea plantei de adaptare la lipsa apei si desigur ne putem referi si la rezistenta mecanica (insa acest lucru va reduce semnificativ gama de plante din care putem alege). In alta ordine de idei, este de preferat ca planta sa intrige intr-un fel sau altul, pentru a starni interesul. De aceea am inclus in acest top si o planta carnivora.

Care sunt cele mai bune plante pentru camera copilului?

1. Dionaea muscipula - este o planta carnivora. Mecanismele ei de vanatoare atrag chiar si atentia unui adult, asa ca un copil cu siguranta va fi fascinat de ea. Interiorul capcanelor acestei plante este de culoare rosie, pentru ca insectele sa fie atrase, crezand ca vor gasi spre exemplu pulpa dulce a unui fruct. Inauntru se gasesc 3 perisori, cu functie de senzor. In momentul in care o insecta intra acolo, atinge in mod involuntar acesti senzori, perisori. Daca doi dintre ei sunt atinsi, capcana se inchide, iar insecta ramane blocata in interior. Planta se va hrani in timp din ceea ce rezulta din descompunerea insectei. Procesul nu este atat de ingrozitor pe cat pare, pentru ca aici vorbim de insecte foarte mici, iar totul este incapsulat in capcana inchisa.
Dionaea muscipula

Dionaea muscipula

2. Gerbera - este o planta care impresioneaza prin florile sale colorate. Forma florilor este una armonioasa, asemeni celor din cartile de colorat.
Gerbera

Gerbera

3. Kalanchoe - este o planta suculenta, pe care o putem gasi pe toate drumurile, in orice supermarket. Are inflorescente mici si bogate, intens colorate. Fiind o suculenta, nu este foarte sensibila la lipsa apei.
Kalanchoe

Kalanchoe

4. Aloe - este o planta foarte rezistenta la seceta, decorativa. Este intrebuintata si in industria alimentara sau farmaceutica, fapt care ii va starni curiozitatea copilului tau.
Aloe vera

Aloe vera

5. Chlorophitum, planta paianjen - este usor de intretinut si are un aspect inedit, datorita mecanismului de inmultire al acesteia. Planta emite niste tije, la capatul carora sa afla niste marcote, niste "pui". De indata ce acestia vor gasi teren prielnic de inradacinare, tija se va separa de planta mama, iar marcota va continua sa creasca independenta in locul gasit. Acest mecanism de inmultire va trezi interesul celor mici. Puteti chiar amplasa un ghiveci cu pamant umed pe traiectoria acelei tije, astfel incat marcota sa ajunga la ghiveci si sa se produca inmultirea plantei chiar sub ochii micutului tau.
Chlorophitum - planta paianjen

Chlorophitum - planta paianjen

Pe langa plante, pentru a creao atmosfera in camera copilului, poti alege si covoare cu diverse imprimeuri, cum ar fi covoarele cu sotron pentru copiii activi. De asemenea, de mare efect ar putea sa fie si covoarele cu personaje din desene animate. Pentru copiii putin mai mari, am putea recomanda acele covoare cu planete, care contin si denumiri ale acestora. Pe langa toate acestea, mai exista si alte trucuri pe care le vom detalia in articole viitoare.

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Cultura hidroponica de salata
Imagini cu florile din sera – primavara 2024

Muscate curgatoare 2024

cornus mas corn
Cornus mas – Corn (Arbust)

Închide