search

top

Pastilele de turba Jiffy – avantaje, preturi, oferte

Pastile turba Jiffy - preturi si oferte Pastilele Jiffy sunt utilizate la nivel mondial pentru obtinerea plantelor din seminte sau pentru realizarea de butasi inradacinati intr-un mod simplu si eficient. Sistemul Jiffy a fost introdus in anul 1952. Conform statisticilor, peste 3 milioane de rasaduri si butasi se produc zilnic in pastile Jiffy. Ramurile de activitate in care sunt utilizate pastilele Jiffy sunt foarte variate: legumicultura, floricultura, silvicultura.

Avantajele pastilelor Jiffy

Butasi de muscate inradacinati in pastile Jiffy

Butasi de muscate inradacinati in pastile Jiffy

Pastilele Jiffy au multiple avantaje. Pornind de la segmentul logistic, putem observa faptul ca pastilele Jiffy sunt foarte avantajoase din punct de vedere al transportului si depozitarii. Acestea se transporta si se depoziteaza intr-o forma foarte compacta, fiind deshidratate. Ulterior, pastilele de turba isi maresc volumul atunci cand sunt asezate in apa. De asemenea, pastilele originale Jiffy sunt fabricate din turba sterilizata cu abur si imbogatita cu ingrasaminte si regulatori de pH, pentru a asigura o dezvoltare optima a rasadurilor si butasilor timp de aproximativ doua saptamani. Desigur, rasadurile si butasii se pot cultiva in pastilele Jiffy mai mult de doua saptamani, cu conditia ca dupa acest termen sa se inceapa fertilizarea plantelor. Pastilele Jiffy asigura o buna dezvoltare a radacinilor nou formate, datorita texturii turbei din care sunt alcatuite. Aceasta textura asigura un raport optim intre apa si oxigen. Desi pare surprinzator, oxigenul din substrat reprezinta un element extrem de important pentru dezvoltarea radacinilor. Semintele vor avea o rata foarte buna de germinare, iar rasadurile vor fi ferite de boli radiculare sau vasculare (datorita faptului ca turba este sterilizata).
Butasi inradacinati in pastile Jiffy

Butasi inradacinati in pastile Jiffy

Avantajele la transplantare sunt evidente: rasadul se planteaza in pamant cu tot cu pastila Jiffy, nefiind nevoie sa se creeze socuri mecanice la nivelul radacinilor. Astfel se asigura timpurietatea recoltei si un procent extrem de redus de rasaduri pierdute la transplantare sau repicat. Perioada de producere a rasadurilor este mai redusa cu 6 - 12 zile in comparatie cu sistemul standard.

Pastile Jiffy - preturi si oferte

Pretul pastilelor Jiffy variaza in functie de dimensiunile acestora. Pastilele Jiffy au diametre variabile, pentru a se potrivi cu o gama larga de tavi alveolare. Preturile actualizate pentru pastilele Jiffy pot fi consultate aici: preturi pastile Jiffy Pentru oferte personalizate (cantitati mari) de pastile Jiffy de orice dimensiune, va rugam sa trimiteti un e-mail la contact@fabricadeplante.ro  

4 Responses to “Pastilele de turba Jiffy – avantaje, preturi, oferte”

 1. As dori pastile jiffy cum procedez

 2. muntean spune:

  Daca vreau sa plantez seminte de flori in pasilele de turba trebuie doar cate una sa pun sau cate seminte ? Pot 2-3? Va multumesc ( flori de piatra, maci…etc)

  • fabricadeplante spune:

   Este preferabil sa aveti cate o samanta in fiecare pastila. Se pot pune doua seminte, in caz ca una nu rasare, iar daca rasar amandoua, rupeti unul dintre rasaduri.

   Sigur, puteti lasa chiar si doua-trei rasaduri intr-o pastila, dar se vor jena intre ele si isi vor incetini dezvoltarea. La un moment dat va trebui sa rupeti pastila si sa le separati. Ori tocmai acesta este ,,farmecul” pastilelor Jiffy, ca atunci cand rasadul se dezvolta si radacinile dau pe afara, sa plantati pastila direct in ghiveci sau in gradina, fara sa mai chinuiti radacinile rasadului la transplantare.

   Spor la treaba! O primavara frumoasa!

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Sosele cu panouri solare
Soselele solare ar putea alimenta cu energie toata America

muscate de vanzare
Muscate de vanzare, direct din Fabrica de Plante (2024)

Gerbera
Top 5 cele mai bune plante pentru camera copilului

ikea bucuresti flori sporul casei
IKEA Bucuresti – flori de Sporul casei cadou

Închide