search

top

Muscate Zonale (romanesti, clasice) 2021

     Pelargonium zonale: Muscatele zonale sau romanesti cum le spun majoritatea romanilor, este una din cele mai raspandite plante din lume si se gaseste in orice balcon si terasa. Sunt plante perene capabile sa vegeteze si sa infloreasca tot timpul cand au parte de conditii favorabile. Este o planta iubitoare de lumina, ea favorizand ramificarea si inflorirea abundenta. Muscatele Zonale, prefera spatiile bine aerisite, in general bine luminate, suporta foarte bine soarele direct. Udarea lor pe timpul verii se face zilnic dar in cantitati foarte mici, fara ca apa sa stagneze in farfurie, muscatele zonale nu sunt iubitoare de apa in exces.   In primavara 2021, in serele noastre veti gasi Muscate Zonale (Romanesti) intr-o gama diversificata de culori la preturi de producator. Muscatele noastre sunt plantate in ghivece de productie de 12 cm in diametru, au inaltimi cuprinse intre 15-25 cm, cu timpul vor avea nevoie de transplantare intr-un ghiveci mai mare. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati: 0744.977.161    

 

Boli si daunatori la muscata zonala

           Desi muscata zonala este cunoscuta ca fiind o planta rezistenta la boli si daunatori, si ea la randul ei poate suferi, insa fiind depistati la timp pot fi tratati.

 • Putregaiul cenusiu la muscata (Botrytis cinerea)

Se numeste popular putregaiul cenusiu si apare mai ales iarna, in urma temperaturilor scazute (sub 15 grade), umezeala multa si lumina insuficienta. Combaterea se poate face: prin stropire cu zeama bordeleza 1%, Dithane M45 0,2%, Captan 50 WP 0,2%

 • Putregaiul bacterian la muscata (Xanthomonas pelargonii)

Pe frunze vom observa pete de diferite forme, cu nuante de galben spre brun, boala nu poate fi combatuta, se recomanda indepartarea frunzelor afectate cat mai repede.

 • Cancer bacterian la muscata (Agrobacterium tumefaciens)

Pe planta apar tumori de diferite dimensiuni, boala este favorizata din cauza udarilor cu apa rece. Boala poate fi prevenita prin evitarea udarilor cu apa rece.

 •     Sfatul nostru:

    Nu trebuie decat sa aveti grija de ele si sa respectati cateva sfaturi simple de ingrijire (udare, expunere la lumina, fertilizare, taieri). Astfel, veti avea parte de cele mai frumoase muscate la ghiveci, cu cresteri bogate si inflorire repetata.

       

6 Responses to “Muscate Zonale (romanesti, clasice) 2021”

 1. VreauSăȘtiu spune:

  O vecină le ține pe pervazul geamurilor – toată iarna ! la mine se prăpădesc în balcon închis:( … unde greșesc? Mulțumesc !

 2. Lucia Manev spune:

  Buna ziua. As vrea si eu sa procur niste muscate. Ma intereseaza pretul la curgatoare si zonale. Si,Va rog, niste poze. Multumesc

 3. chiran spune:

  buna ziua as dori di eu niste radaduri de muscate si de petuni.cum as putea sa dau comanda

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Plectranthus Ciliatus 2020

Afin roz - Pink Lemonade
Afinul roz „Pink Lemonade”, la moda in gradinile occidentale

Cultura hidroponica de tomate
Cultura hidroponica in serele USAMV Bucuresti

Pregatirea serelor cu flori pentru primavara (2021)

Închide