search

top

Gazonul

Gazon | Gazonul

Proprietarii de gradini iubesc gazonul, iar aici am creat o sectiune speciala pentru acest tip de cultura. Fiecare si-ar dori in curte un gazon sanatos. Dintre toate plantele existente, gazonurile suporta cel mai bine greutatea talpilor noastre, fie ca este vorba de joaca unor copii, activitati sportive sau alte indeletniciri la iarba verde.

De asemenea, gazonul realizeaza pentru noi o ,,munca” pe care nu o realizam. Absoarbe zgomotul si racoreste aerul, in verile toride. Retine praful si previne eroziunea solului. De asemenea, gazonul dreneaza foarte bine apa provenita din ploile torentiale, absoarbe si filtreaza poluantii, eliberand oxigen in atmosfera.

gazonul

Un gazon sanatos are nevoie de multa grija si dedicare. Din fericire, in ultimii ani au aparut foarte multi hibrizi performanti de gazon, care ne scutesc de o parte din munca.Udarea si fertilizarea regulata a gazonului il vor ajuta sa invinga lupa cu buruienile si sa suporte mai bine stressul cauzat de caldura, seceta si activitatile umane.

Decideti cat timp veti putea sa acordati gazonului, pentru a putea face un plan bun de la inceput. Mai intai trebuie sa evaluati cerintele pe care le aveti de la un gazon. De exemplu, daca doriti un loc de joaca pentru copii, va trebui aleasa o specie de gazon care suporta mai bine presiunea talpilor. Daca doriti o zona linistita de recreere la umbra, va trebuie aleasa o specie de gazon care rezista bine in umbra sau semi-umbra.

 

Despre gazon:

top