search

top

Gazon-planificare

Gazon - planificare

Atunci cand va ganditi sa infiintati o parcela cu gazon, va trebui sa luati in calcul cativa factori legat de cresterea gazonului. Este mai usor sa gandim totul de la inceput, decat sa incercam sa remediem dupa plantare niste aspecte la care nu ne-am gandit.

  • Gazonul va fi amplasat in soare plin? Aceasta situatie se va schimba pe parcurs? Soarele nu lumineaza din acelasi unghi pe parcursul sezonului, copacii isi pot dezvolta rapid coroanele sau pot sa apara cladiri noi. Toate acestea ar putea umbri parcela noastra cu gazon.
  •  Daca aveti un sol lutos, care nu asigura un drenaj bun al apei, vant sau caldura puternica, va trebui sa alegeti un soi de gazon care sa faca fata conditiilor. Gazonul are capacitatea de a absorbi cantitati mari de apa, dar el trebui sa fie ajutat si de un sol permeabil.
  • Cat de mult timp puteti repartiza pentru ingrijirea gazonului?
  • Cat de bine doriti sa arate gazonul? Pentru a nu pierde mult timp, puteti delimita zonele expuse ale curtii, in care doriti ca gazonul sa arate cat mai bine si zone mai retrase, in care sa nu alocati foarte mult timp pentru ingrijirea gazonului.
  • Cat de mult sunteti dispusi sa cheltuiti cu infiintarea gazonului si pentru intretinerea acestuia? Daca nu doriti sa alocati sume mari de bani in viitor, alegeti un soi de gazon care nu necesita o ingrijire intensiva.

Legat de aspect, trebuie sa stiti ca exista o varietate mare de tipuri de gazon. De exemplu, coloristic gazonul poate varia de la nuante de verde inchis la nuante de verde foarte deschis. Chiar si textura gazonului poate varia, de la texturi mai matasoase la cele mai aspre.

planificare gazon

Perioada de vegetatie este de asemenea importanta. Puteti alege un gazon care sa intre in vegetatie mai devreme in primavara, pentru a pune in valoare florile primavaratice, sau un gazon care sa intre in vegetatie mai tarziu, dar sa si reziste in toamna mai mult, realizand un contrast frumos cu nuantele galbene, maronii si rosiatice ale frunzelor cazatoare.

Gazonul

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Crizanteme de vanzare (foarte mari) 2024

masina de tuns iarba pe benzina
Masina de tuns iarba (pe benzina)

Rasaduri de flori – De vanzare (2024)

inmultirea orhiideelor, metode de inmultire
Inmultirea orhideelor – cum sa inmultim orhideele?

Închide