search

top

Calibrachoa, diverse culori (2021)

Calibrachoa in culori galbene, roz, albastre, rosii, florile formeaza combinatii uluitoare in cosuri suspendate si jardiniere. Calibrachoa infloreste mult, din mai pana in octombrie. Calibrachoa este o planta iubitoare de lumina si soare, dar infloreste bine si in zonele semiumbrite. Plantele care stau la umbra vor face flori putine. Se inmulteste prin doua moduri: prin butasi si prin seminte. Inmultirea prin seminte nu e recomandata. Dureaza 6 luni pentru obtinerea unei plante mature. Mult mai repede se dezvolta insa o planta obtinuta din butasi. Pentru inmultire se folosesc butasi recoltati din varful lastarilor. Lsfasitul verii butasii se pun la inradacinat si apoi se planteaza in ghivece mici si se ciupesc pentru ramificare. Ghivecele se tin peste iarna la temperaturi de 12–14 grade.
Îngrijire Calibrachoa: 
  • Ciupire: Pentru o ramificare bogata, la jumatatea verii aplicati o taiere usoara, vor rezulta multi boboci.
  • Aplicare ingrasamant: Plantele de Calibrachoa au nevoie de ingrasamant bogata in continut de fier.
  • Udare: Pe timpul verii, udați moderat, având grijă să eliminați surplusul de apă care se strânge în tăviță, evitând astfel putrezirea rădăcinilor, udatul excesiv duce la ingalbenirea frunzelor
  • Lumina: Pentru dezvoltarea şi înflorire, lumina are un rol foarte important, așezati planta în plin soare, in acest fel, veți avea plante frumoase.
  • Daunatori: Nu sunt sensibile la boli și dăunători, însă poate fi atacata de către musculița alba de sera.
  si multe frunze.

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Spathiphyllum-floare
Spathiphyllum – Crinul pacii – Ingrijire

Irigarea prin picurare, necesitatea secolului 21
Irigarea prin picurare, necesitatea secolului 21

cornus mas corn
Cornus mas – Corn (Arbust)

Muscate Tiroleze (curgatoare) 2021

Închide