Leandrul
Leandru
Leandrul
Nerium este un gen ce cuprinde doua specii de arbusti, cultivati pentru inflorescentele pline de culoare, ce apar tarziu in timpul verii. In Romania, leandrul se poate creste in ghivece pe terase sau in balcoane. Acesta trebuie mutat in spatii protejate, cand temperatura coboara sub 5 grade Celsius.
Nerium oleander este o specie rezistenta la poluare si se dezvolta bine folosind chiar si lumina reflectata de catre cladiri, fiind astfel o specie potrivita in orase, acolo unde climatul o permite. De asemenea, se poate cultiva si in zonele maritime, deoarece suporta sarea din aer si din sol. Leandrul prefera solul fertil, bine drenat. Tolereaza seceta si vanturile mai puternice.
Plantele tinere de leandru, proaspat plantate, vor fi udate saptamanal, asigurandu-se astfel o umiditate optima a solului, in vederea dezvoltarii radacinilor. Plantele mature rezista la seceta si se vor dezvolta mai rapid daca vor fi fertilizate macar o data pe luna.
Taierile se vor aplica primavara devreme, pentru a se forma coroana dorita. Varfurile leandrului trebuie taiate, pentru a se stimula ramificarea. Se vor indeparta si lastarii de la baza plantei.
Inmultirea se face prin butasi, ce vor fi recoltati preferabil vara.
Leandrul este toxic!
Se recomanda spalarea pe maini dupa ce se executa lucrari de taiere!
Buna dimineata ! As dori o lista cu produse si preturi daca se poate. Multumesc !
Veti primi detaliile pe adresa de e-mail. O zi buna!