search

top

Leandrul

 

Leandru

 

Leandrul

Nerium este un gen ce cuprinde doua specii de arbusti, cultivati pentru inflorescentele pline de culoare, ce apar tarziu in timpul verii. In Romania, leandrul se poate creste in ghivece pe terase sau in balcoane. Acesta trebuie mutat in spatii protejate, cand temperatura coboara sub 5 grade Celsius.

Nerium oleander este o specie rezistenta la poluare si se dezvolta bine folosind chiar si lumina reflectata de catre cladiri, fiind astfel o specie potrivita in orase, acolo unde climatul o permite. De asemenea, se poate cultiva si in zonele maritime, deoarece suporta sarea din aer si din sol. Leandrul prefera solul fertil, bine drenat. Tolereaza seceta si vanturile mai puternice.

Plantele tinere de leandru, proaspat plantate, vor fi udate saptamanal, asigurandu-se astfel o umiditate optima a solului, in vederea dezvoltarii radacinilor. Plantele mature rezista la seceta si se vor dezvolta mai rapid daca vor fi fertilizate macar o data pe luna.

leandru

Taierile se vor aplica primavara devreme, pentru a se forma coroana dorita. Varfurile leandrului trebuie taiate, pentru a se stimula ramificarea. Se vor indeparta si lastarii de la baza plantei.

Inmultirea se face prin butasi, ce vor fi recoltati preferabil vara.

 

Leandrul este toxic!

 

Se recomanda spalarea pe maini dupa ce se executa lucrari de taiere!

2 Responses to “Leandrul”

  1. MONICA COSMA spune:

    Buna dimineata ! As dori o lista cu produse si preturi daca se poate. Multumesc !

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
Legalizare Cannabis Uruguay
Uruguay este prima tara care aproba cultivarea, distribuirea si consumul de cannabis

clasificarea-legumelor
Clasificarea legumelor dupa tehnologia de cultura

Petunii curgatoare de vanzare (2024)

Puya alpestris
Va place Puya? Puya alpestris!

Închide