search

top

Afinul roz „Pink Lemonade”, la moda in gradinile occidentale

Afin roz - Pink LemonadeAfinul (Vaccinium corymbosum) este destul de cunoscut la noi in tara datorita fructelor delicioase, de culoare purpurie, indigo. Cererea de fructe sau plante de afin este intr-o continua crestere, datorita calitatilor gustative si nutritive. Afinul roz - "Pink Lemonade" este o noutate in materie de plante ornamentale. Acest soi de afin deja a devenit o moda in gradinile occidentale, iar in ultima vreme si-a facut timid aparitia si pe piata din Romania.

Afin roz- cerinte

In cultura, afinul roz se comporta exact la fel ca afinul pe care deja il cunoastem de multa vreme. Acesta este adaptat climei din Romania. Cea mai important factor limitativ al culturii afinului este pH-ul solului. Pentru a cultiva afini bine dezvoltati si cu o fructificare optima, este obligatoriu ca pH-ul solului sa fie acid.

Unde poti gasi de vanzare afinul roz "Pink Lemonade"?

Daca doresti sa cumperi cateva plante de afin roz, le poti gasi pe internet (am vazut pe okazii). Daca ai un garden center sau esti arhitect peisagist si vrei sa introduci in proiectele tale aceasta planta, apeleaza la o pepiniera. Pepiniera Duet are in oferta plante de afin roz - "Pink Lemonade". Alex

Lasa un comentariu

top
Citește mai multe:
CO2 folosit la plante
Beneficiile utilizarii de CO2 in culturile de interior (indoor)

inmultirea orhiideelor, metode de inmultire
Inmultirea orhideelor – cum sa inmultim orhideele?

gradina botanica
Specii plante – denumiri

clasificarea-legumelor
Clasificarea legumelor dupa tehnologia de cultura

Închide